Националната асоциация за детски и младежки туризъм (НАДМТ) поиска спешни указания за организирането и провеждането на детски и ученически пътувания и отдих след края на извънредната епидемична обстановка. Те да включват указания за превоз на деца и ученици, за работа на местата за настаняване, за развлечение, за посещение на музеи и на културни институции. Писмото е изпратено до министрите на туризма и на образованието с копие до министър Кирил Ананиев. Наред с правила и протоколи за социална дистанция и предпазване от зараза, фирмите настояват за:

Паралелно с краткосрочните мерки асоциацията предлага и дългосрочни, като:

С писмото си туроператорите отправят покана за среща с министър Николина Ангелкова за бързи решения. “Нека не забравяме, че след дългата изолация и дистанционното завършване на учебната година, децата ще имат най-голяма нужда от възстановяване на социалните си контакти, срещи и здравословен начин на живот”, подчертават туроператорите.


За организацията

Национална асоциация за детски и младежки туризъм е учредена през 2006г. В нея членуват 23 лицензирани туроператори, хотелиери и транспортни фирми от цялата страна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.